Hová vigyem a lebontott karácsonyfámat?

Budapesten a karácsonyi ünnepeket követően Társaságunk szervezetten gyűjti össze és szállítja el a fenyőfákat.

A logisztikai feladat nem mindennapi, hiszen a becslések szerint mintegy 500-600.000 darab tűlevelű kerül ki az utcákra, ezt a mennyiséget kell kezelnünk, illetve a hasznosításukat megoldanunk. Tapasztalataink szerint Vízkeresztet, azaz január 6-át követően kezdődik az igazi kihelyezési dömping, amely általában 1-1,5 hónapig tart. Ilyenkor úgynevezett fenyőfa  járatok szállítják el a már feleslegessé vált karácsonyfákat. Ezt megelőzően, illetve ezt követően a normál hulladékszállító célgépek gyűjtik össze az örökzöldeket.

Amennyiben olyan méretű a fenyőfa, hogy azt hulladékszállító célgéppel nem tudjuk összeaprítani, másik szállítójármű viszi el a helyszínről.
A lakosság több lehetőség közül is választhat: a kukák mellé, vagy a kijelölt gyűjtőhelyek egyikére teheti ki a fákat. Az első esetben azonban figyelni kell arra, hogy ne akadályozzák sem a gyalogosokat, sem az úttesten a parkolást, illetve a gépkocsik forgalmát.

 1. Előd u. – Bebek u. sarok
 2. Kőrösi Csoma sétány (játszótér)
 3. Halom u. (Öregek Otthona)
 4. Cserkesz u. – Román u. sarok
 5. Cserkesz u. – Kőér u. sarok
 6. Harmat u. – Gitár u. sarok
 7. Mádi u.- Gitár u. sarok
 8. Gépmadár u. (hirdető oszlopnál)
 9. Csilla u. – Gyöngyike u. sarok
 10. Sibrik Miklós út. – Harmat u. sarok
 11. Sibrik Miklós út – Bányató u. sarok
 12. Csombor u. – Száraz u. sarok
 13. Harmat u. – Tavas u. sarok
 14. Noszlopy u -Petrőczy u sarok /parkoló/
 15. Sörgyár u- Bodza u sarok
 16. Jászberényi út -Legényrózsa u sarok
 17. Jászberényi u -Dombhát u sarok


A kiszolgált tűlevelűeket először aprítjuk, majd ezt követően a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű kazánjaiba kerülnek. A fenyőfa a magas gyantatartalom miatt kitűnő tüzelőanyag, melyből az elégetéssel több tízezer budapesti háztartás számára biztosítunk fűtési hőt, és villamos áramot.

Megosztom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .