Képviselői hírlevél

Arató Gergely

Arató Gergely

Kedves Barátaim!

A januárra úgy tekintünk, mint arra az időszakra, amikor még semmi nem rázódik vissza a rendes kerékvágásba, amikor szinte lehetetlen bármiben is előrelépni. De nekünk olyan sok a tennivalónk, hogy ezt a hónapot sem vesztegethetjük el, így az új év új lendületével az alábbi teendőkben igyekeztem hasznos munkát végezni, kiemelve a legfontosabbakat:

Nagyon fontos siker, hogy immár akadálymentesen is elérhető a Határ úti metróállomás. Elkészült és „munkába állt” a lift, így a mozgásukban korlátozottak, a babakocsival közlekedők vagy a nagy csomagot cipelők is könnyedén elérik az állomást. Érdemes volt a beruházást sürgetni!

Arról értesültem, hogy veszélybe kerülhet az urológiai ellátás a Kőbányát, a XVII. kerület és az agglomeráció egy részét ellátó Bajcsy-Zsilinszky Kórházban. Mivel az elmúlt időszakban számos kórházban kellett osztályokat bezárni az orvos- és nővérhiány miatt, komolyan kell venni az ilyen híreket. Ezért kérdést adok be a minisztériumhoz, hogy kiderüljön, mi a valós helyzet.

Személyes találkozón tárgyaltam Karácsony Gergellyel a kőbányaiakat és a kispestieket is súlyosan érintő budapesti közlekedési változások lehetséges kimeneteléről. A főpolgármester biztosított róla, hogy a Főváros nyitott a tárgyalásokra. A megállapodás mindenkinek érdeke, hiszen nem lehet indokolatlanul nagy terhet róni az ingázókra, nem lehet a budapestiektől elvenni a megszokott és bevált közlekedési módokat, és nem lehet veszélybe sodorni Budapest közlekedését. Mind azon vagyunk, hogy a kormány és a főváros között megszülessék a megállapodás, hiszen a budapesti és az agglomerációs közlekedés nem válhat a kormányzati politika áldozatává.

Levélben fordultam a BKK vezetéséhez a közösségi közlekedés menetrendváltozásai miatt. Fontos, hogy értesüljünk róla, hogy Kőbányán és Kispesten milyen közlekedési fejlesztéseket terveznek, milyen változások történtek a hétfői és pénteki menetrendben, és mi indokolta ezeket. Az 1-es és az 50-es villamos, valamint a 9-es, 85-ös, 85E, 95-ös, 99-es, a 142E és a 148-as buszok esetében, amelyeket leginkább érintenek a változások, lehet-e korrekcióra számítani, ha a változások következtében zsúfoltság alakul ki?

Ha szeretnének találkozni velem, fogadóórára időpontot egyeztetni a 0630-4076369-es telefonszámon vagy a gergely.arato.kepviselo@gmail.com e-mail címen lehet.

Köszönöm, hogy elolvasták, találkozzunk minden héten itt az újabb Hírlevélért!

Köszönöm, ha megosztják, hadd jusson el minden több emberhez.


Megosztom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .