50 csuklós autóbusszal újul meg a budapesti flotta50 buszt

Modern, klimatizált, alacsony padlós és környezetbarát buszok állnak forgalomba 2025. második felétől – tájékoztatta portálunkat a budapest.hu

A BKK kiemelt célja a színvonalas közösségi közlekedési szolgáltatás biztosítása, ezért összesen hat közbeszerzési eljárást indított közforgalmú autóbuszjáratok üzemeltetésére. Eredményes eljárások esetén az új megállapodások a 2015-től forgalomba állt 240 autóbusszal – jelenleg az ArrivaBus Kft. által – teljesített, 2025-től ütemezetten lejáró szolgáltatási szerződéseket váltják ki. A most kötött szerződés 50 csuklós autóbusz forgalomba állításáról szól.

A jövő év második felétől ütemezetten forgalomba álló járművek megfelelnek a környezetvédelmi követelményeknek (Euro 6e dízel besorolásúak), akadálymentes kialakításukkal biztosítják az idősebb utasok, illetve a mozgáskorlátozottak vagy a babakocsival közlekedők igényeit, továbbá olyan tulajdonságokkal és felszereltséggel rendelkeznek (tágas férőhely, légkondicionálás, fedélzeti kamerák, korszerű utastájékoztató rendszer, nagy méretű monitorok), amelyek növelik az utasok komfortérzetét és biztonságát.


Megosztom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .