Trolibusszal Kőbányára – augusztus közepétől a X. kerületig jár a 75-ös troli

Hosszabb útvonalon, a Jászai Mari tértől egészen Kőbánya központjáig jár augusztus közepétől a 75-ös trolibusz.

A vonal meghosszabbítása egyelőre tesztüzemben zajlik: a következő hónapokban több számításba vehető útvonalon is közlekednek majd a járművek, a szakemberek mellett pedig az ügyfelek is kifejthetik majd véleményüket a tesztidőszakkal párhuzamosan futó társadalmi egyeztetés keretében az egyes javaslatokkal kapcsolatban. A 75-ös troli meghosszabbításának köszönhetően gyors, kényelmes és környezetbarát kapcsolat jön létre a X. kerület központja és a főváros belsőbb területei között.

Kényelmes eljutást biztosító, környezetbarát kapcsolat jön létre Kőbánya központja és a főváros belső területei között: augusztus 17-től, szombattól hosszabb útvonalon, a Jászai Mari tér és Kőbánya vasútállomás között közlekedik a 75-ös trolibusz. A járművek a Puskás Ferenc Stadion és a kőbányai végállomás közötti szakaszon részben önjáró üzemmódban, akkumulátoros hajtással közlekednek.

Budapesten a piros trolibuszok évtizedek óta a városkép részei, de csak a pesti belvárosban, illetve Zuglóban találkozhatunk velük. Az új fejlesztések eredményeként a külsőbb pesti kerületekben is megjelennek majd, ennek első lépése a 75-ös trolibusz Kőbányáig való meghosszabbítása – mondta Balogh Samu, várostervező, a főpolgármester kabinetfőnöke.

A 75-ös trolibusz mellett betétjárat is közlekedik majd, 75A jelzéssel a Puskás Ferenc Stadion és a Jászai Mari tér között közlekednek majd a járművek augusztus közepétől. A 75-ös trolibusz menetrendje a BKK oldalán, valamint a BudapestGO alkalmazásban is elérhető.


Megosztom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .