Az illegális szemetelők Mekkája

Kovács Róbert Képviselő

A Sportliget melletti Ökrös utca hosszú éveken át volt az illegális szemetelők Mekkája. Önkormányzatnak, hivatali dolgozóknak, környékbeli vállalkozásoknak és jómagamnak is sok munkánk van abban, hogy az áldatlan állapotok megszűntek: Kőbányának ez a félreeső utcája évek óta „tiszta”, ha nem is a legszebb része a kerületnek de legalább nem szeméttelep többé.

Ezért is töltött el felháborodással vegyes szomorúság amikor december utolsó napján a képeken látható állapotokkal lehetett találkozni az Ökrös utca egy részén.

A munka állítólag nemesít, azt nem tudom, hogy kesztyűt húzva az illegális szemétkupacot átvizsgálni mennyire nemesít, mindenesetre ismét szerencsével jártam: az elkövető volt annyira előzékeny, hogy bennehagyta a kupacban a személyére vonatkozó adatokat tartalmazó dolgokat, valamiféle zacskós csomagolást címzéssel, sérülésmentes, gondosan összehajtott szállítólevéllel egy szövetkabátról. Név, cím, telefonszám, minden.

Természetesen felhívtam és ahogy szokás, felajánlottam a békés rendezés lehetőségét, hatósági főosztály nélkül, közösségi média nyilvánossága nélkül, megszégyenítés nélkül. Az illető élt is ezzel, azonnal jelezte, hogy jön és elviszi a hulladékot. Éppen ezért most sem az adatait, sem a közeli fotókat nem teszem közzé, maradjanak ezek egyelőre közöttünk.

Ugyanakkor ismét leszögezem: illegális szemetelőkkel szemben zéró tolerancia van, nincs személyiségi jog mögé bújás, vagy ha van akkor hidegen hagy, adott esetben engem lehet ilyen ügyekben perelni is, volt már rá példa, még mindig itt vagyok.

Buék, tiszta Kőbányát, még tisztább Kőbányát.

Megosztom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .